Sista chansen se
Enångers gamla kyrka

Lördag 13 augusti klockan 15 är årets första och sista chans att se Enångers gamla kyrka på Hälsingekusten. Då visar arkeologerna Lena Berg Nilsson och Ola Nilsson den gamla medeltidsklenoden.

De ger under 1,5 timmar nya perspektiv på kyrkan med historiska och arkeologiska ögon.

Denna forntidsvandring är en av fyra i sommar, som Kungsgården Långvind arrangerar. Forntidsvandringen i och runt Enångers kyrka är öppen för alla. För denna vandring krävs ingen förhandsanmälan.

Enångers gamla kyrka är en av Norrlands bäst bevarade medeltidskyrkor med unika målningar och träskulpturer. Kyrkans äldsta delar är från 1200-talet. Läs mer i artikeln Enångers gamla kyrka.

– Vi är mycket glada att fortsätta kunna erbjuda dessa kvalificerade forntidsvandringar, med Enångers gamla kyrka som årets nyhet, Hedningahällan som Lena och Ola haft vandringar till sedan 2012 och dragaren i form av ”nedstigning i dödsriket”, avrättningsplatsen i Sivik, säger Agneta Bengtson på Kungsgården Långvind, som är arrangör av de fyra forntidsvandringarna

Ytterligare tre vandringar är:
– Avrättningsplatsen i Sivik på gränsen mellan Enånger och Njutånger: 27 augusti, klockan 15
– Långvinds bruk ”från hamn till hytta, Enånger: 3 september, klockan 15
– Hedningahällan, Enånger: 10 september, klockan 15

För dessa tre vandringar gäller förhandsanmälan senast klockan 18 dagen före på info@langvind.com eller 070-660 55 60 (samtal eller sms).

Text och foto:
Jörgen Bengtson