Succé för
”Summer Week”

Coronapandemin kunde inte ta död på Glada Hudik Summer Week. Den blev – efter två år utan bilglädje – åter en succé. Avslutningen på lördagskvällen, cruising, hade många bilar och åskådare. På lördagskvällen ringlade sig kön genom hela Hudik. Enligt uppgift kunde det ta fyra timmar att köra en runda.

Glada Hudik Summer Week började på måndagen med motorsport på Hagmyren, tisdag mopedträff med utflykt och tävlingen Fire lack open, onsdag endurouppvisning på gamla E4:an Hudik–Iggesund, torsdag dragracing på Hudiksvalls flygfält, fredag damernas rallytävling Ladie‘s run (bilden) samt lördag Summer meet på Glysisvallen och cruising på kvällen i Hudik.

Cruising, som Hudiksvalls kommun tidigare försökte förbjuda, har nu blivit en riktig folkfest. Det gäller dock att inte ha bråttom på cruisingkvällen, om man skulle köra genom stan. Åskådarna stod i flerdubbla led längs vägen. En del dukade upp mat och dryck på medhavda bord. Gemensamt var att de njöt av bilarna, som i snigelfart körde förbi.

Det var inte bara gamla amerikanare, som paraderade, utan också svenska gamla godingar, lastbilar och andra fordon.

På Möljen var det gratis musik i dagarna fem, med fem till sju grupper/artister varje dag och olika teman: pop och rock (tisdag), Monitor (onsdag), hårdrock (torsdag), femtio- och sextiotal (fredag) och rock ‘n‘ roll (lördag).

Glada Hudik Summer Week finns på webbFacebook med  5 515 följare och Instagram med 362 följare.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare skrivit om Glada Hudik Summer Week: Cruising i Hudik slog alla rekord (22 juli 2019), Hudik Summer Week bilfrossa i fem dagar (12 juli 2019), Möljen kokar under Summer Week (20 juli 2018), Motorvecka i Glada Hudik (18 juli 2016) och Glada Hudik laddar (11 juli 2015).

Text och foto:
Jörgen Bengtson