Cruising i Hudik
slog alla rekord

Glada Hudik Summer Week blev åter en succé. Avslutningen på lördagskvällen, cruising, slog enligt arrangörerna alla tidigare rekord, både vad gäller bilar och åskådare. Vid 20.30-tiden på lördagen ringlade sig kön genom hela Hudik, från Hiab, förbi järnvägsstationen och bort till Håstavillorna.

Cruising, som Hudiksvalls kommun tidigare försökte förbjuda, har nu blivit en riktig folkfest. Det gäller dock att inte ha bråttom på cruisingkvällen, om man skulle köra genom stan.

Åskådarna stod i flerdubbla led längs vägen. En del dukade upp mat och dryck på medhavda bord. Gemensamt var att de njöt av bilarna, som i snigelfart körde förbi.

Det var inte bara gamla amerikanare, som paraderade, utan också svenska gamla godingar, lastbilar och andra fordon.

Under dagarna samlade sig folk kring olika motorteman: veteranmopeder (16 juli), endurouppvisning (17 juli), dragracing (18 juli), Ladie’s Run (19 juli) och finalen Hudik Cruising på lördagskvällen (20 juli).

På Möljen var det musik i dagarna fem, med fem till sju grupper/artister varje dag, därtill med fri entré!

Glada Hudik Summer Week finns på webb, Facebookoch Instagram.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare skrivit om Glada Hudik Summer Week: Hudik Summer Week bilfrossa i fem dagar (12 juli 2019), Möljen kokar under Summer Week (20 juli 2018), Motorvecka i Glada Hudik (18 juli 2016) och Glada Hudik laddar (11 juli 2015).

Jörgen Bengtson
Foto: Glada Hudik Summer Week