Frukost med guldkant

Prisbelönt frukost med guldkant! Frukosten har fått silverpris i Svenska Turistföreningen stora tävling om bästa frukost! Vi låter alla få del av den!

Våra gäster och andra – som hör av sig innan – kan avnjuta vår frukost med guldkant. Den innehåller nittiotalet delar och finns på STF hotell och konferens Hudiksvall Kungsgården Långvind på Hälsingekusten/Jungfrukusten, mellan Glada Hudik och Söderhamn

Här är vårt fil- och yoghurtbord med arton tillbehör till vår lokala fil, ekologiska yoghurt, ytterligare två sorters yoghurt och ekologiska mjölk. Agneta gör granola, som hon även delar med sig av i form av recept. Hälsingesylt står för fyra lokala sylter; den fjärde (hjortronsylt) får inte plats på bordet, utan står en bit bort tillsammans med marmelader.

Nytt för i år är svenska havrekuddar! Majsflingorna (cornflakes) behöver konkurrens!

Frukosten ingår i priset för våra hotellrum. Vandrarhemsgäster får frukosten till subventionerat pris. Externa gäster är välkomna att äta frukost, men behöver höra av sig minst en dag i förväg, så vi kan hantera ”anstormningen”.

Välkommen till bords!

Text och foto:
Jörgen Bengtson