Stenö förlorar arrendator

Stenö camping och havsbad utanför Sandarne, en av Hälsingekustens tre stora havsbad, står åter utan arrendator till restaurangen. Linda Holmqvist, som tog över arrendet i maj, hoppar av efter en säsong.

Linda Holmqvist satsade ambitiöst på bland annat familjemiddagar och underhållning. Söderhamns kommun hade i sin tur investerat i att förlänga säsongen på Stenö med hjälp av bland annat ett stort tält. Nu ger Linda Holmqvist upp, med hänvisning till bråk med campingarrendatorn och kommunen.

Hälsingekusten.se berättade i en artikel den 2 april i år om Linda Holmqvists satsning. Hon kom med åtta års erfarenhet av att driva Furan-fiket i Söderhamn. Men det räckte inte, när hon upplevde att motsättningarna var för stora mot kommunen och campingarrendatorn.

Linda Holmqvist säger i en skrivelse till kommunen att utlovat tält kom på plats 17 dagar för sent, att tältet inte var komplett, att hon inte fick kyl- och serveringsdiskar av kommunen och att hon fick börja med att sanera lokalen efter förra hyresgästen.

Hon kände sig motarbetad från dag ett av campingarrendatorn.

– Det har gått åt för mycket energi till småtjafs hela tiden, säger hon till Söderhamns-Kuriren (25/10 2011).

Kommunen håller inte med om kritiken hon har. På en punkt är parterna dock överens: Stenö havskrog var utåt sett en succé 2011, med rekordmånga och nöjda besökare.

Jörgen Bengtson