Nya E 4:an drabbar Iggesund

Den nya dragningen av Europaväg 4 skördar nu sitt första offer: OKQ8 i Iggesund avvecklar bensinstationen sedan den tappat 40 procent av försäljningen. Samtidigt får restauranger och annan service i Delsbo nya kunder: Flera fjällresenärer väljer vägen förbi Hudiksvall och Delsbo än över Bollnäs.

Förra veckan beslutade OKQ8 att stänga stationen.

– När E 4 försvann då tappade vi väldigt mycket. Det håller inte ekonomiskt att vara kvar, säger Conny Persson, försäljningschef vid OKQ8, med ansvar för bland annat stationerna i Hälsingland, till Helahälsingland.se i dag.

Stationen stänger den 31 mars. Därmed blir fem fast anställda och extrapersonal utan jobb. Preemstationen i Iggesund, som redan knoppat av butiksdelen och blivit en ren automatmack, fortsätter.

I Delsbo har den nya motorvägen lett till att flera resenärer till Jämtland och Härjedalen tar vägen över Hudiksvall och Delsbo istället för över Bollnäs. Hudiksvallsvägen är snabbare och säkrare. Hudiksvalls Tidning intervjuar i dag näringsidkare i Delsbo, som vittnar om mer trafik och fler kunder sedan nya E 4:an öppnade.

Senast för några dagar sedan skrev Hälsingekusten.se om att flera väljer kustvägen. Nu börjar vi få de första bevisen på detta.

Jörgen Bengtson