Trolska skogen växer

Upplevelseparken Trolska skogen i Mellanfjärden växer. Till sommaren flyttar vittror och älvor in i skogen. Besökaren möter nya hus, väsen och äventyr.

Snö och kyla till trots, så är hantverkarna i full gång med att bygga vidare på Trolska skogen, som öppnade 1 juli 2011 och hade 6 000 besökare öppningsåret.

Helena Brusell, som ligger bakom Trolska skogen, räknar med att öppna för säsongen 25 juni. Till sommaren kommer inte bara vittror, utan också andra väsen från sagor och folktro. För att få plats för skogens nya väsen, bygger Trolska skogens hantverkare nya hus i flätfabriken i Mellanfjärden.

Utbyggnaden av Trolska skogen tar inte slut i och med årets utbyggnad. Helena Brusell räknar med att det tar cirka tio till tolv år att bygga ut Trolska skogen till vad hon skulle vilja göra.

Redan under sin första säsong blev Trolska skogen ett betydande besöksmål för barn på Hälsingekusten. Trolska skogen i Mellanfjärden håller kanske på att utmana Mulle Meck i Hudiksvall som dragplåster nummer ett på Hälsingekusten för barn.

Jörgen Bengtson