Rustning av Stenö camping

Stenö camping och havsbad utanför Sandarne, Söderhamn, får en upprustning till sommaren. Kommunen satsar 250 000 kronor på nya inventarier i gäststugor, bastu, tre vindskydd och nya elstolpar. I dag fick Stenö restaurang också ny krögare.

Claes Svensk kommer att arrendera restaurangen. Han har tidigare drivit Tacobaren i Söderhamn. Nu tar han över restaurangen, tillsammans med dottern Karolina Svensk och hennes pojkvän Niklas Jonsson. Claes Svensk räknar med att öppna restaurangen senast till midsommar, berättar Söderhamns-Kuriren i dag.

Stenö har en av Hälsinglands tre stora havsbad, ofta kallad Söderhamns riviera.

Själv campingen är viktig. Därför satsar kommunen på upprustning. Pengarna är anslagna, men kommunen kan inte genomföra upprustningen – förrän kommunen beviljat bygglov för vindskydden.

Förra året satsade en ny krögare, Linda Holmqvist, på att utveckla restaurangen på Stenö. Den blev Stenö havskrog, som blev mycket populär med rekordmånga och nöjda besökare. Restauratören sade dock upp avtalet med kommunen sedan det skurit sig i relationen till kommunen och campingägaren.

Jörgen Bengtson