Asylmottagning öppnad

Nu har Hälsingekustens första flyktingförläggning öppnat. I måndags flyttade de första 37 asylsökande från 14 länder in i Njutångersgården, Njutånger. Förläggningen ska kunna ta emot ytterligare drygt 80 personer.

Migrationsverket har skrivit avtal för 120 platser i det tidigare ålderdomshemmet i Njutånger, som under en kort tid 2012 var flyktingförläggning.

Det råder stor brist på lägenheter och rum för asylsökande, även om flyktingströmmen till Sverige minskat något de senaste veckorna.

– De bor så här tills de får ett besked om de får stanna eller inte. De får sina basbehov tillgodosedda, de får information, mat och tak över huvudet, säger Lars Ulander, chef på Migrationsverket i Söderhamn, till Hudiksvalls Tidning (7/12 2012).

Hälsingekusten.se skrev senast om planerna på flyktingförläggning i Njutångersgården den 24 november 2012, ”Klart för flyktingar”.

Jörgen Bengtson