Söderhamn excellerar

Söderhamn fortsätter att visa framfötterna på friluftsområdet, nu senast i vattenprov och simfrämjande.

Simhallen Aquarena i Söderhamn är bäst i Sverige på att arrangera vattenprov och därmed främja simkunnigheten. Det framgår av en undersökning, som Svenska Simförbundet och EON gjort under vecka 22 på 31 platser runtom i landet. Söderhamns kommunala webbplats, Soderhamn.se, redogör för resultaten i dag.

– En ny glädjande bekräftelse på att vi bedriver bra verksamhet i Aquarena med kompetent och hängiven personal, säger kultur- och fritidschef Anders Uddén på Soderhamn.se.

Aquarena badlek

Det här var den tredje utmärkelsen på kort tid, som Söderhamn fått inom området kultur och fritid.

I början av juni stod det klart att Söderhamn har blivit korad till landets näst bästa fritidsfiskekommun, vilket Hälsingekusten.se skrev om i artikeln Söderhamn toppar fiskeliga (4 juni 2015).

I maj knep Söderhamn en tredjeplats i tävlingen om Sveriges bästa friluftskommunen, en tävling som Söderhamn vann 2014. Detta rapporterade Hälsingekusten.se i artikeln Söderhamn bäst i länet (5 maj 2015).

Vattenprovsveckan ordnade Aquarena med glans. Namnet är hämtat från simmärket Vattenprovet, som motsvarar den nordiska definitionen på simkunnighet.

Aquarena lade sin intensivsimskola under Vattenprovsveckan, för att deltagarna, syskon och familjemedlemmar också skulle få möjlighet att testa sin simkunnighet och delta i deras aktiviteter. Exempel på aktiviteter som erbjöds var märkestagning, prova på crawl, gratis vattengympa, bada med flytväst, övning med räddningstjänsten och rutschkanerace.

Jörgen Bengtson
Foto: Söderhamns kommun