Mulle Meck fyller tio år

På lördag fyller Mulle Meck tio år i Hudiksvall.

Lördagen den 23 januari klockan 10–16 är det öppet hus för att fira att Mulle Meck funnits i Glada Hudik i tio år. Under hösten och vintern har kommunen renoverat lokalerna. Nu är det dags att öppna, med gratis entré i en timme.

– Mulle Meck är hemma och hjälper barnen att snickra i nya snickeriet. Kom in och se alla spännande nyheter och häftiga upptäckter, säger Mulle Meck på sin webbplats.

Mulle MeckMulle Meck i Hudiksvall har också en facebooksida.

Mulle Meck finns i gamla Televerkshuset på Käppuddsgatan 3 A i centrala Hudiksvall, för naturligtvis har Mulle Meck ett eget hus i Hudiksvall, kommunen som båda fäderna kommer ifrån: Jens Ahlbom står för bilderna och George Johansson för texterna.

Hos Mulle Meck är alla barn upp till tolv år. Från 13 år och uppåt är man vuxen.

Mulle Meck har varit stängd från den 16 november 2015.

När Mulle Meck nu öppnar igen är det i renoverade, fräscha lokaler.

Hos Mulle Meck får barnen vara kreativa, använda sin upptäckarglädje och problemlösningsförmåga.

– Här mekar vi med riktiga mojänger och molijoxer. Kliv in i Mulle Mecks sagovärld och ta en tur med flygplanet eller varför inte en rymdfärd med Mulles nya raket. Mys med Buffa i hennes hundkoja eller provkör Mulles bil. Här kan du snickra, pyssla, se en Mulle Meck-film, spela datorspel och mycket mer, skriver Mulle Meck på sin webbplats.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, skrev senast om Mulle Meck den 9 december 2015, Mulle Meck bygger om.

Jörgen Bengtson
Bild: Jens Ahlbom