Antik- och samlarmässa
lockar fortfarande folk

Hudiksvalls anrika antik- och samlarmässa på Glysisvallen lockar fortfarande folk till en laddad helg i slutet av april. Årets mässa hade cirka 15 nya säljare, som när Långvind.com pratade med några av dem var mycket nöjda.

– Det gick enormt bra i går. Söndagen har varit lugnare. Sedan är det ju också så trevliga människor här, inte alls som i Stockholm, säger Britt Karlsson (bilden), Nynäshamn, som är här för första gången.

Flera andra förstagångssäljare var också nöjda, både med försäljning, arrangemang och den fina stämning som var bland besökare och på den buffé, som Hudiksvallsortens samlarförening bjöd utställarna på på lördagskvällen.

Bland de återkommande säljarna var bilden mer splittrad vad gäller försäljningen.

– Jag sålde hälften mot förra året, men jag klagar inte, säger Kjell Grönberg, Delsbo, när han jämför lördagen i år med förra året. Han säljer mest allmogesaker.

Ingrid Eriksson, Röste, är en annan återkommande säljare. Hon noterade ingen större skillnad mot förra året.

– Det gick bra i går. Vi har ett brett sortiment, vilket hjälper. Tror det är svårare om man är nischad, säger hon till Hälsingekusten.se.

Viola Björkman, Njutånger, har många år på mässan bakom sig. Hon säljer mycket glas, porslin och gjutjärn.

– Lite sämre än förra året, summerar hon.

Långvind.com besökte antikmässan under söndagen. Det var lite tunnsått med besökare vid öppningen, men folk strömmade till under dagen. Antalet försäljningsstånd – åtminstone mätt i försäljningsytor – var något mindre än tidigare år. Hudiksvalls antik- och samlarmässa lever dock fortsatt gott på sin renommé, höga kvalitet och trevliga stämning, som alla frivilliga i samlarföreningen bidrar till på detta årliga arrangemang, som i år gick av stapeln för 32:a året.

Hudiksvalls antik- och samlarmässa behåller, vad Långvind.com förstår, sin position som Norrlands största antikmässa.

Hälsingekusten.se har en speciell avdelning för Marknader under fliken Göra. Här finns separata artiklar om olika typer av marknader, som antikmarknader och loppmarknader, som i dag har blivit uppdaterade med nya loppmarknader:
• antikmarknader och samlarmässor
lopp- och kuriosamarknader

Text och foto:
Jörgen Bengtson