Årets antikmässa
öppnar i Hudiksvall

I morgon öppnar årets stora antikmässa i Hudiksvall, därtill en av de största i sitt slag i Norrland.

Antik- och samlarmässan går av stapeln för 32:a året, sedan många år förlagd till Glysisvallen, och som vanligt under två dagar, lördag och söndag.

I år lockar samlarmässan, som den kanske är mest känd som, med cirka 80 utställare, varav många nya, som säljer allmoge, antikviteter, samlarsaker, böcker, klockor, textilier, ädelmetaller, glas, porslin, mynt, sedlar, frimärken och konst. I år kommer värderare Kjell Höök att finnas på plats på söndagen klockan 12–14, för att värdera föremål.  Bilden visar förra årets mässa.

Arrangör av Antik- och samlarmässan är Hudiksvallsortens samlarförening. Mässan signalerar starten på kuriosa- och loppmarknadssäsongen i Hälsingland.

Nästa stora evenemang blir Bakluckeloppis på Hudiktravet i Hudiksvall den 6 maj. Förra året samlade loppisen, som började på en liten parkeringsplats och nu vuxit till Norrlands största, över 200 försäljare och många tusen besökare. Den har ersatt den tidigare största loppmarknaden i Norrland på Kattvikskajen.

Hälsingekusten.se har numera en speciell avdelning för Marknader under fliken Göra. Här finns separata artiklar om olika typer av marknader:
• antikmarknader och samlarmässor
knallemarknader
• julmarknader
lopp- och kuriosamarknader
• skördemarknader
auktioner

Text och foto:
Jörgen Bengtson