Hudikkalaset
blir av i sommar

Förra årets Hudikkalaset blev inställt på grund av coronapandemin. Men i år ska kalaset bli av.

Arrangören Erik Ohlsson, som också är verkställande direktör för artistbolaget Jubel, har bestämt att det ska genomföras. Planerna är att Hudikkalaset blir under vecka 30, det vill säga 26 juli–1 augusti.

Det är oklart hur kalaset blir och vilken omfattning det får. Avgörande är vaccinering och myndigheternas beslut.

– Vi är mitt i brinnande pandemi så det är svårt att prata om konserter och festival, men vi har bestämt att vi oavsett vad kommer att göra något. Förra sommaren gjorde vi inget, men oavsett vad kommer vi att göra något, säger Erik Ohlsson till Helahälsingland.se i dag.

Det är inte säker att det blir en fysisk stadsfest; den kan också bli digital.

Bilden visar Hudikkalaset 2018.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft flera artiklar om Hudikkalaset: Oklart för Hudikkalaset och Långvindskonserter (3 maj 2020), Långvind blir det av Hudikkalaset (6 januari 2020), Hudikkalaset går i graven? (28 juli 2019), Hudikkalaset med många dragare (25 juli 2019), Hudikkalaset rockar loss i tre dagar (26 juli 2018), Glada Hudik festar (28 juli 2016) och Stadsfesten i Hudik lever (25 juli 2013). 

Text och bild:
Jörgen Bengtson