Kampanj för
ren Nordanstigskust

”Vi deltar varje år i Håll Sverige Rents kampanj mot nedskräpning. Nu är det snart dags igen”, skriver Nordanstigs kommun på sin webbplats (19 mars 2018).

Nordanstig och andra kommuner, som är engagerade i kampanjen, samlar frivilliga att plocka skräp. Det sker längs kuster, vägar och andra ställer där skräp finns.

”Alla kan vara med, oavsett hur gammal du är eller var du bor. Du väljer själv när, var och hur du genomför skräpplockningen. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rents sopsäckar, soppåsar och ett skräpspel”, skriver kommunen.

Kommunen kommer att distribuera materialet under vecka 19, för hämtning i kommunhusets reception i Bergsjö. Kommunen vill ha in anmälan senast söndagen den 22 april.

”Genom att plocka skräp ser du inte bara skräpet på ett nytt sätt, du visar också för andra att skräp inte hör hemma någon annanstans än i papperskorgen. För i slutändan är det ditt och mitt skräp, och det försvinner inte av sig själv”, argumenterar Nordanstigs kommun.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare skrivit om Håll Sverige Rents kampanjer, som berör Hälsingekusten: Renhållning på Nordanstigskusten (22 februari 2017), Stränder snabbt städade (2 september 2015) och Kuststädning på lördag (17 april 2015).

Jörgen Bengtson
Foto: Håll Sverige Rent