Hälsingekusten
får ny liten havskrog

På lördag får Hälsingekusten en ny havskrog med fisk och skaldjur på menyn: Kanonholmen Seafood öppnar en liten restaurang i anslutning till sin butik och fiskförädling i Vad utanför Sandarne.

Det blir ”smygpremiär” på Kanonholmens nya sommarterass, med start klockan 11.

– Vi kommer att erbjuda ett urval av rätter från vår kommande sommarmeny tillsammans med go-dricka för både stora och små på vår uteservering, skriver Kanonholmen Seafood på sin välbesökta facebooksida, som har 2 436 följare.

Hur länge havskrogen håller öppet på premiärdagen är oklart: Vi kör så länge det är folk kvar, meddelar man.

Det är inte heller klar vilka dagar och tider den lilla havskrogen kommer att hålla öppet framöver.

– Från juni blir det nog onsdag–lördag, men det är inte riktigt spikat ännu, säger Kanonholmen Seafood till Hälsingekusten.se.

Besökare kan välja mellan olika fisk- och skaldjursrätter som Hälsingebouillabaisse, laxtallrik och räkmackor.

Kanonholmen Seafood öppnade en gårdsbutik 2016, men företaget har en betydligt äldre historia än så. Det startade i slutet av 1980-talet med att bröderna Peter och Magnus Schlömer började köpa upp fisk i Vad. Vid millennieskiftet byggde bröderna en fastighet, som för några år sedan rustades upp för fiskförädling och gårdsbutik.

Nu kommer nästa steg, en liten havskrog. Men redan innan – i och med gårdsbutiken – erbjöd Kanonholmen räksmörgåsar, skagensmörgåsar, lunchsallader och annan färdigmat.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft fyra artiklar om Kanonholmens tillväxt och satsningar: Ny havskrog öppnar i Sandarne (14 mars 2018), Fisk och skaldjur vid havet i Söderhamn (2 december 2017), Soligt i Långvind (24 juni 2016) och Fisk- och skaldjursbutik öppnar (19 januari 2016).

Jörgen Bengtson
Foto: Kanonholmen Seafood