Vägarbete sinkar
E 4-trafiken i Nordanstig

Nordanstig väntar fortfarande på att få en modern, mötesfri Europaväg 4 genom kommunen. I april skrev vi att den var försenat ännu en gång, och nu ligger minst fem år efter tidsschemat. I sommar kommer dock ett annat efterlängtat E 4-arbete igång.

Från och med den 29 juni och totalt åtta veckor framåt kommer Trafikverket att lägga ny asfalt på E 4:an i Nordanstig. Arbetet gäller 16 kilometer väg på sträckorna Vattrång– Harmånger och Jättendal–Gnarp. Eftersom arbetet kommer att ske kvälls- och nattetid, klockan 18–06, bör störningarna bli måttliga.

Trafikanterna måste dock räkna med längre restider, skriver Nordanstigs kommun på sin webbplats.

Under arbetet blir det enkelriktad trafik, som styrs med lots.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare haft flera artiklar om nya E 4:an genom Nordanstig: E 4:an i Nordanstig försenad ännu en gång (9 april 2020), Stopp för motorväg genom Nordanstig? (28 april 2019), Närmare motorväg genom Nordanstig (31 januari 2019), Ökat hopp om motorväg på kusten (24 mars 2018), Ny E 4 väster om Harmånger (16 februari 2018), Lutar åt att nya E 4:an går öster om Harmånger (29 september 2017) och Nytt E 4-avsnitt 2018 (11 december 2015).

Jörgen Bengtson