Corona och regn
hinder på Berget

Förra året satte coronapandemin stopp för konserterna på Östra berget i Söderhamn. I år blev regnet hindret för sommarens sista konserter nedanför Oscarsborg.

När Sverige införde lättade restriktioner i början av juli i år, öppnade det för konserter med större publik och längre öppettider. Detta tog arrangören på Östra berget i Söderhamn fasta på och planerade för tio konserter med kända artister som Engmans kapell, Tomas Andersson Wij, Lasse Stefanz och Eric Gadd.

Planerna var tio konserter under åtta veckorna, inklusive två dagskonserter, med torsdag som konsertdag.

Först ut på scenen var Engmans kapell, som startar sin sommarturné i Söderhamn.

Nu blev det inga sista två spelningar, där Engmans kapell skulle ha avslutat sommaren på Berget. Regn, oväder och kyla drog ner intresset och biljettförsäljningen så mycket att arrangören Tomas Lingman stoppar de sista två konserterna, den 19 och 26 augusti.

Det var inte bara vädret, utan också coronapandemin som drog ner intresset.  Tomas Lingman säger till Helahälsingland.se att pandemin har minskat efterfrågan mycket mer än han hade räknat med – framför allt den senaste tiden.

Nu satsar han på Statt Söderhamn, som han köpte tidigare i år, och nöjesutvecklingen där.

Tomas Lingman har en Facebooksida med 4 991 vänner, där man kan följa honom, både privat och nöjesmässigt.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har tidigare skrivit om Statt Söderhamn och konserter på Östra berget: Östra berget får chans att lyfta (7 juli 2021), Statt Söderhamn räddat från konkurs (6 juni 2021), Oscarsborg får liv i Söderhamn (16 juli 2020) och O’Learys tar ner skylten i Söderhamn (15 september 2018).

Jörgen Bengtson