Mer turistinfo i Söderhamn

Söderhamns kommun satsar på utökad turistinformation 2015 med ”Infopoint”. Samtidigt flyttar turistbyrån från stadsbiblioteket till gästhamnen.

– Till sommaren kommer turistinformation finnas tillgänglig på flera platser i vår kommun. Dagens besökare förväntar sig att få turistisk information snabbt och enkelt och därför breddar vi Visit Söderhamn med Infopoint på idag välbesökta platser i Söderhamn, berättar Söderhamns kommun på sin webbplats.

På en Infopoint möter besökaren bemannad personal, läsplatta med Visit Söderhamns hemsida samt turistisk information i trycksaker.

De flesta Infopoints kommer vara öppen året om. I maj räknar Visit Söderhamn också med att ha en ny hemsida.

Söderhamn satsar mer än någon annan kommun i Gävleborgs län på skärgårdsturism. Men även Hudiksvall har fokus på kusten. En av tre subdestinationer i destinationen Glada Hudik är kusten.

Söderhamn arbetar även med att ta fram en besöksnäringsstrategi. Söderhamn vill, likt Hudiksvall och Nordanstig, etablera en destinationsmarknadsorganisation, som blir delägare i ett länsövergripande bokningsbolag, Visit Hälsingland Gästrikland AB.

För Hudiksvall blev bolagsbildningen klar i fredags. Då hade Visit Glada Hudik AB, som är delägare i Visit Hälsingland Gästrikland AB, sin första bolagsstämma. Företaget ägs till hälften av Hudiksvalls kommun (51 procent) respektive ideella föreningen Destination Glada Hudik (49 procent).

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft många artiklar om besöksnäringen på Hälsingekusten och landskapet/länet: Glada Hudik-bolag bildat (16 december 2014), Glada Hudik ny bokningssajt (12 december 2014), Hälsingekusten i fokus (5 december 2014), Höga kusten drar åt Hälsingland (26 oktober 2014), Upplev Nordanstig (27 januari 2014), Stort destinationssteg (13 mars 2013), Framgång Jungfrukusten (8 mars 2013), Turismsatsning i Glada Hudik (17 februari 2013),  Hälsingekusten på båtmässa (9 februari 2013), Turismsamling i Långvind (3 februari 2013), Visit Söderhamn (22 januari 2013), Turismsamling i Enånger (10 januari 2013), Glada Hudik turistdestination (11 december 2012), Turistbolag för Glada Hudik (16 november 2012) och Hälsingekusten i fokus (2 oktober 2012).

Jörgen Bengtson

Post Comment

*