Sagoäventyr i Söderhamn

Den 4 juli öppnade Sagoäventyret, ett nytt familjeäventyr på Flygstaden i Söderhamn.

– Då åker vi i vår tidsmaskin ”Tillbaka till medeltiden”, där vi träffar allt från bönder till riddare, kungar och drottningar, säger Sagoäventyret.

Sagoaventyret 2016Sagoäventyret är ett äventyrsland i form av ”interaktiv barnteater där besökarna varje sommar tas med på ett sagoäventyr tillsammans med många olika och spännande karaktärer”.

Sommarens äventyr är ”Tillbaka till medeltiden”. Riddar Magnus tar emot besökarna. Sedan möter de bland annat bönder, häxor, soldater, riddare, kungen och drottningen.

Över 15 skådespelare deltar i ett ”äventyr ni sent kommer att glömma”.

Äventyret riktar sig till barn i åldern fyra till tio år i vuxet sällskap.

Man går igenom hela äventyret i egen takt. Äventyrsparken stänger först ”då sista barnet tagit tidstunneln tillbaka till nutiden”.

Sagoäventyret har öppet måndag–fredag till den 5 augusti. Insläpp är klockan 10–14, men sedan är det alltså öppet ”så länge det finns besökare kvar inom området”. Sagoäventyret har webbplats, Sagoäventyret, och facebooksida, Piratäventyret, som avslöjar dess historia. Bakom satsningen står Fredrik Andersson, som tidigare haft Piratäventyret på Faxeholmen i Söderhamn 2014–2015. Nu byter han piratäventyr mot sagoäventyr från olika tider.

Med tillkomsten av Sagoäventyret har Hälsingekusten fått tre starka barnäventyrsland: Trolska skogen utanför Mellanfjärden i Nordanstig, Mulle Meck i centrala Hudiksvall och nu Sagoäventyret utanför Söderhamn.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft flera artiklar om Sagoäventyret och dess föregångare Piratäventyret: Sagoäventyr för barn (28 januari 2016), Uppåt för barnäventyr (17 augusti 2014), Sjörövare och pirater intar (23 juni 2014), Pirater på väg (11 mars 2014) och Pirater åter i Söderhamn (5 juni 2013).

Jörgen Bengtson
Foto: Sagoäventyret Söderhamn