Sjörövare flyr
Söderhamns skärgård

Sjörövare har längre härjat i Söderhamns skärgård. Kapten Schack Matt och Jubb Jubb har gjort farvattnen osäkra, men nu har de lämnat Söderhamns vatten. Från och med i morgon och fem veckor framåt finns sjörövarna i Växbo, där de får hålla till godo med Växbo kvarns damm och ån som ringlar genom Trolldalen förbi kvarnen.

Växbo kvarn bjuder in till teaterföreställningen ”På nya äventyr med kapten Schack Matt & Jubb Jubb” tisdagar, onsdagar och torsdagar klockan 11.30 och 14.00. Sjörövarteatern vänder sig till barn och barnfamiljer; mer information på www.vaxbokrog.se.

Sedan 2014 har sjörövarna härjat på Stenö som en del av aktiviteterna på Stenö camping. Sjörövaräventyren för barn startade 2008 som Piratön, som utspelade sig på ön Hundskäret i Söderhamns skärgård. Kapten Schack Matt – gestaltad av Åke Hellström – har varit med hela tiden.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft flera artiklar om kapten Schack Matt och hans sjörövare: Sjörövare tar över Stenö (12 augusti 2015), Uppåt för barnäventyr (17 augusti 2014), Sjörövare och pirater intar (23 juni 2014), Pirater åter i Söderhamn (5 juni 2013) och Pirater på reträtt (29 augusti 2011).

Jörgen Bengtson