Toppbetyg till
Stocka för ställplats

Kustsamhället Stocka är ett populärt besöksmål i Nordanstigs kommun. Nu har gästhamnen och ställplatserna för husbilar fått toppbetyg. Utmärkelsen kommer från internetforumet Husbilskompisar.se. Priset som delats ut är 2018 års första toppbetyg – fem husbilar – till Stocka gästhamn och ställplats.

– Trots att det är fullt försöker han [hamnvärden Johan] ordna plats för de bilar som står på kö. Johans vilja att lösa problem och vara allmänt trevlig är något som gäller för alla hamnvärdar jag träffar, det var länge sedan jag kände mig så välkommen, skriver recensenten.

På webbplatsen tipsar husbilsentusiaster om att göra en kort avstickare ifrån E 4:an, för att ta sig till en ställplats med enastående vacker utsikt alldeles i närheten av havet. Enligt Husbilskompisar.se saknas inget på ställplatsen: Här finns vatten, toalett, dusch, tvättmaskin, torktumlare, tömning av kassettoa och gråvatten.

– Jag saknar absolut ingenting, allt är rent och fräscht och miljön med horisonten som smyger sig på mellan öarna är en makalös vy som man inte tröttnar på. Föreningen håller stenhårt på säkerheten vilket är föredömligt, skriver recensenten.

Ställplatsen och gästhamnen drivs av Stocka hamnförening i samarbete med Nordanstigs kommun.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft flera artiklar om Stocka gästhamn och turistiska satsningar i Stocka: Stocka satsar på ökad turism (11 december 2017), Sjömack öppnar i Stocka (5 september 2016), Stocka får sjömack (9 juni 2016), Sjömack till Stocka? (12 februari 2016), Stocka får båtavlopp (12 juli 2015), Full fart i Stocka (18 juli 2014) och Stockabor får bättre hamn (7 januari 2013).

Jörgen Bengtson
Foto: Husbilskompisar.se