Brand på Torget
kan försena öppning

Mitt uppe i renoveringen – med ny matta och nya tapeter på plats – tog det på söndagen eld i den gamla elcentralen på restaurang Torget Bar & Bistro på Möljen i Hudik. Rökt välde ut ur byggnaden och fick tågen att tillfälligt stanna. Den nya krögaren, Magnus kök catering och bemanning, hade kunnat önska sig en bättre start.

När Långvind.com besökte Torget på måndagen, hängde röklukten fortfarande tung över byggnaden. Hantverkare var redan igång med att ställa i ordning lokalen till den planerade invigningen den 7 december 2019.

Den kan bli försenad, men krögaren Magnus Olsson är optimist och tror att man hinner reparera och renovera i tid till den planerade öppningen.

Den nya krogen blir en mer synlig del av en redan etablerad verksamhet, som har sin bas på Odd Fellow. Där har Magnus kök, med Magnus och Angelica Olsson som krögare, en bakficka. I år tog paret över restaurang Borka Brygga i Enånger, som det kommer att fortsätta att driva.

Magnus kök räknar med att ha öppet året om, tisdag–söndag. Därmed får alltså Hudiksvall ytterligare ett tillskott av helgöppna restauranger – tills för några år sedan var det få söndagsöppna krogar i Hudik.

Torget kommer att satsa på lite finare mat. Man vill inte kalla det ”fine dining”, utan väljer den mer avslappnade beteckningen ”causal dining”.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft flera artiklar om Torget: ”Torget” blir ny året-om-restaurang (4 november 2019),  ”Torget” fortsätter på torget (7 mars 2019), Tre år till med ny Möljenkrog (17 november 2017), Torget blev snabbt fullt (10 juli 2017), Nya krogen Torget öppnar på måndag (8 juli 2017), Tillfällig krog på Möljen i Hudik (16 juni 2017) och Ny krog i Hudik med havskontakt (30 mars 2017).

Text och foto:
Jörgen Bengtson