Trolska skogen
välkomnar hösten

Upplevelseparken Trolska skogen i Mellanfjärden, Jättendal, fortsätter sin framgångssaga. Det är länge sedan Trolska skogen bara var en sommaraktivitet för barn. Nu har den aktiviteter under stora delar av året. Närmast på tur, lördag den 20 oktober, står en annorlunda och vacker konsert, ”Trädets alla grenar”.

”Ljus och eldar visar dig vägen bland skogens alla sagoplatser och på varje plats möter ni väsen och musik”, skriver Trolska skogen på sin facebooksida.

Trolska skogen erbjuder tre turer i höstens skymning och mörker: klockan 17 (skymning), 18 och 19 (mörker).

– Vandra i din egen takt i skymning (17.00) eller mörker (övriga speltider) där ljus och eldar visar vägen genom skogen.
Musikstilarna varierar hos olika väsen men gemensamt är alla instrument är gjorda av trä(d). En annorlunda och vacker upplevelse som får dig att rysa och mysa. Du stannar så länge du vill på de olika platserna och kan ta en paus i det varma skogskaféet som håller öppet med fika, mat och dryck, skriver Trolska skogen på sin webbplats.

Trolska skogen har en åldersgräns på sju år. Kaféet håller öppet för både fika och middag.

Det går bra att boka biljetter via Trolska skogens webbplats. Det går också att också reservera biljetter genom att skicka e-post till ann@trolskaskogen.se och betala på plats. Eventuellt överblivna biljetter säljs i entrén.

Trolska skogen kallar sig själv för ”en levande sagoskog i Mellanfjärden, Hälsingland där vi under sommaren och december spelar sagoäventyr för barn i åldern 2–9 år”.

Trolska skogen är en av de största attraktionen för barn på Hälsingekusten. Den har 8 322 ”gilla” på facebooksidan och 336 recensioner på facebook med betyget 4,9 av 5 möjliga, vilket visar hur uppskattad sagoparken är.

Bakom Trolska skogen står Helena Brusell.

LHälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft många artiklar om Trolska skogen: Barn- och ungdomsaktiviteter (16 februari 2018), Helena Brusell ”Årets Eldsjäl” (24 oktober 2016), På återseende i Trolska skogen (22 augusti 2016), Barnen intar Hälsingland (22 maj 2016), Trolsk skog i juletid (1 december 2015), Trolska skogen föder sagogryn (14 oktober 2015), Trolska skogen växer igen (16 februari 2015), Framgång för ”vintersagor” (28 december 2014), Jul i Trolska skogen (1 december 2014), Trolska skogen fjärde gången (14 juni 2014), Trollen på frammarsch (14 december 2012), Drake på Hälsingekusten (13 april 2012), Älvor och vittror till kusten (30 mars 2012), Trolska skogen växer (31 januari 2012), Populärt med Trolska skogen (23 augusti 2011), Troll till Hälsingekusten (25 maj 2011) och Trolsk skog ny turistmagnet? (18 januari 2011).

Jörgen Bengtson
Foto: Trolska skogen