Många besök
på Jungfrukusten

– Många trevliga möten och samtal om Jungfrukusten, skriver Skärgårdsenheten Söderhamn på sin facebooksida om båtmässan Allt för sjön i Stockholm.

Föreningen Jungfrukusten har som vanligt en monter på mässa, bemannad av folk från Gävleborgs fyra kustkommuner: Gävle, Söderhamn, Hudiksvall och Nordanstig.

Jungfrukusten lockar inte bara fysiska besökare på Nordens största båtmässa, utan också med en ”digital monter” på Allt för sjöns webbplats.

– Jungfrukusten har sitt namn delvis efter ön Storjungfrun utanför Söderhamn och efter den jungfruliga naturen efter Gästrike- och Hälsingekusten. Utefter Jungfrukusten finns 4 502 öar, många fina sandstränder och genuina, gamla fiskelägen, skriver Jungfrukusten i den digitala montern.

Jungfrukusten har också börjat expandera begreppet ”Jungfrukusten”, så det omfattar hela kuststräckan mellan Stockholms skärgård och Höga kusten, ”cirka tjugo mil, från Öregrund i söder till Höga Kusten i norr”.

Märkligt nog gör mässan inga avtryck på Jungfrukustens facebooksida eller webbplats!

Mässan har flera geografiska destinationer med hav som sammanbinder dem, där Jungfrukusten är en riktig långkörare.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har sedan 2013 haft många artiklar om mässan Allt för sjön och Jungfrukustens närvaro på den: Jungfrukusten till Allt för sjön (28 januari 2019), Stort intresserar Jungfrukusten (13 mars 2019), Vinter, kyla och snö – båtmässan är här (12 februari 2019), ”Stor intresse för Jungfrukusten” (5 mars 2018), Båtmässa i isande vinter (5 februari 2018), Färre besöksmål på mässan Allt för sjön (8 mars 2017), Jungfrukusten på 95-årig båtmässa (25 januari 2017), Jungfrukusten på båtmässa (13 mars 2016), Allt för sjön 94 år (26 januari 2016), Jungfrukusten erbjuder (25 februari 2015), Långvind på båtmässa (21 januari 2015), Hälsingekusten på Allt för sjön (27 november 2014), Jungfrukusten på båtmässa (14 februari 2014), Båtmässa med Hälsingland (27 februari 2013), Hälsingekusten på båtmässa (9 februari 2013).

Jörgen Bengtson
Foto: Skärgårdsenheten Söderhamns facebooksida