Söderhamn stänger
av för Vinterveckan

Från och med i morgon stänger Söderhamns kommun av Rådhustorget för trafik för att ge plats för Vinterkalaset och SM-veckan.

Vinterkalaset är Söderhamns stora stadsfest under SM-veckan. Kalset pågår den 31 januari–5 februari, med artister på Rådhustorget.

SM-veckan omfattar svenska mästerskapen (SM) i tjugotalet vinter- och inomhusidrotter. Den går av stapeln den 30 januari till 5 februari. Arrangör av SM-veckan är Riksidrottsförbundet och Söderhamns kommun. Söderhamn är den minsta kommunen hittills, som står värd för en SM-vecka.

Under Vinterkalaset får Rådhustorget en stor scen, med massor av uppträdanden, och restaurangtält.

Söderhamns kommun manar invånare att använda kollektivtrafiken inför och under SM-veckan.

– Att vi söderhamnare lämnar bilen hemma och reser kollektivt är en viktig del av SM-veckan, säger infrastrukturstrateg Johnny Olofsson till Soderhamn.se.

Den 1–5 februari bjuder Söderhamns kommun på kollektivtrafik, med SM-bussen och stadsbusslinjerna 1–3. Kommunen hoppas att så många som möjligt tar chansen att resa utan kostnad till SM-veckan, Vinterkalaset och arbetet.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft många artiklar om SM-vinterveckan: Söderhamn bjuder in till vinterfrukost (19 november 2016), Tuff SM-backe i Söderhamn (9 oktober 2016), Prisar SM-veckan i Söderhamn (16 augusti 2016), Vinterarbete i sommarland (29 juni 2016), Rekordintresse för SM-veckan (13 april 2016), Sparar 20 000 kubik snö (23 mars 2016), Företagsvinster under SM-veckan (8 mars 2016), ”Gnistan, glöden, kompetensen”(1 februari 2016), Söderhamn bygger ”snöfabrik” (18 januari 2016), Snökanoner till Söderhamn (27 oktober 2015), Vinterveckan till Söderhamn 2017 (26 augusti 2015).

Jörgen Bengtson
Foto: Söderhamns kommun