Oklar med
Stenö Camping

Hur går det med Hälsingekustens största camping och havsbad, Stenö?

I fredags blev det klart att Söderhamns kommun, som äger Stenö och har drivit anläggningen i egen regi sedan 2010, avbryter förhandlingarna med den tilltänkta operatören, First Camp, som skulle driva anläggningen framöver.

Kommunfullmäktige i Söderhamn har tidigare fattat beslut om att upphandla en extern utförare för drift och utveckling av Stenö Camping. First Camp vann upphandlingen. Under en tid har kommunen och First Camp förhandlat om ett avtal. Nu har Söderhamns kommun avbrutit förhandlingarna.

– Förutsättningarna för att enas om avtalets lydelse saknas, och därmed avbryter vi förhandlingarna, säger Hans-Göran Karlsson, näringslivschef i Söderhamns kommun, på Soderhamn.se (1 februari 2019).

– Med en lång avtalstid är det viktigt att vi som ägare kan vara tydliga i avtalet med vissa krav. Det står nu klart att vi inte kan mötas i dessa krav. Därför väljer Söderhamns kommun att avbryta förhandlingarna. Vi kommer nu ta ställning hur vi går vidare utifrån det politiska uppdraget att hitta en extern utförare av Stenö Havscamping, fortsätter Hans-Göran Karlsson.

Söderhamns nya kommunstyrelseordförande, John-Erik Jansson (C), säger i ett pressmeddelande att kommunen ”sätter ned foten och avbryter för att söka andra lösningar”.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft många artiklar om Stenö camping: Stenö camping får privat drift? (13 december 2017), Stenö camping ökar med 20 procent (31 augusti 2017), Storsatsning på Stenö camping (31 augusti 2016), Satsar på Stenöveckan (20 maj 2016), Stenö storsatsar (11 maj 2016), Stenö camping satsar (24 februari 2016), Uppåt för Stenö camping (20 augusti 2015), Sjörövare tar över Stenö (12 augusti 2015), Stenö enda fyrstjärniga camping (29 juni 2014), Restaurangklart i Stenö (26 mars 2014), Stenö får havsbrygga (27 juni 2012), Rustning av Stenö camping (28 mars 2012), Stenö förlorar arrendator (25 oktober 2011), Ny arrendator på Stenö camping (2 april 2011) och Nakenbad i Stenö? (2 juni 2010).

Jörgen Bengtson
Foto: Söderhamns kommun