Händer mycket
på Stenö havsbad

Flera havsbad på Hälsingekusten konkurrerar om gäster, uppmärksamhet och avtryck under sommaren. I täten ligger Stenö havsbad utanför Söderhamn och Hölick på Hornslandet utanför Hudiksvall.

Stenö – som formellt heter Stenö Havsbad & Camping – har en fyrstjärnig campingplats, restaurang, havsbad och massor av
aktiviteter under sommaren. Stranden är långrund, till fördel för badgäster och nackdel för båtgäster. Bryggan, som blev lagad i somras, är väldigt lång (bilden).

Aktiviteterna började med midsommar och Klubb Live beachfotboll 29 juni. De slutar med lyskvällen sista lördagen i augusti.

Ett stor, återkommande aktivitet är Allsång på Stenö havsbad. I sommar har åtta artister uppträtt eller är bokade, däribland Monika Thörnell, Jan Johansen, Östen & Jens och Susanne Alfvengren. I morgon är det dags för gruppen, KGB, stipendieutdelning och servering av surströmming!

En kommande aktivitet är Skärgårdsutmaningen. Den 4 augusti 2018 blir det för femte året i rad ”ett krävande lopp från sjö till ö med många växlingar mellan löpning och simning”. Loppet sträcker sig från sandstränder i inre skärgården, hälsingeskogar och insjöar och ut till den yttre delen av Hälsinglands skärgård.

En annan återkommande aktivitet är Skattjakten. Kapten Jollige Roger och Klara Klåfinger jagar kapten Sand-Arnes skatt. Barn får hjälpa till och blir under en dag sjörövare i jakt på skatten. Äventyret pågår onsdag och lördag till den 11 augusti.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft många artiklar om Stenö camping: Stenö havsbad får privat drift? (13 december 2017), Stenö camping ökar med 20 procent (31 augusti 2017), Storsatsning på Stenö camping (31 augusti 2016), Satsar på Stenöveckan (20 maj 2016), Stenö storsatsar (11 maj 2016), Stenö camping satsar (24 februari 2016), Uppåt för Stenö camping (20 augusti 2015), Sjörövare tar över Stenö (12 augusti 2015), Stenö enda fyrstjärniga camping (29 juni 2014), Restaurangklart i Stenö (26 mars 2014), Stenö får havsbrygga (27 juni 2012), Rustning av Stenö camping (28 mars 2012), Stenö förlorar arrendator (25 oktober 2011), Ny arrendator på Stenö camping (2 april 2011) och Nakenbad i Stenö? (2 juni 2010).

Jörgen Bengtson
Foto: Söderhamns kommun