Ny upphandling
av Stenö camping

Hälsinglands stora campingplats och havsbad, Stenö Havsbad & Camping, står utan arrendator. Nu går ägaren, Söderhamns kommun, ut i en direktupphandling med två möjliga arrendatorer. Det sker sedan kommunen för sex veckor sedan avbröt upphandlingen med en tilltänkt operatör, First Camp.

– Det känns otroligt positivt att vi går vidare nu. Får vi in ett anbud så är det en hyfsad snabb process. Det är nog ett par månader bort innan ett avtal är klart, säger näringslivschefen Hans-Göran Karlsson till Helahälsingland.se.

Kommunen har två intressenter. Vilka de är, vill dock Hans-Göran Karlsson inte avslöja.

Kommunen har tidigare fattat beslut om att upphandla en extern utförare för drift och utveckling av Stenö Camping. First Camp vann upphandlingen, men kommunen och First Camp kunde inte komma överens om villkoren.

Nu blir det en direktupphandling via Inköp Gävleborg. Samma kvalificeringsregler gäller som vid den tidigare generella upphandlingen. Sommaren 2019 kommer dock kommunen att driva Stenö i egen regi.

– Stenö är en oslipad diamant och det ligger medborgarna varmt om hjärtat. Därför vill vi kvalitetssäkra Stenö framåt, säger Hans-Göran Karlsson.

Hälsingekusten.se, tidigare Långvind.com, har haft många artiklar om Stenö camping: Oklart med Stenö camping (3 februari 2019), Stenö camping får privat drift? (13 december 2017), Stenö camping ökar med 20 procent (31 augusti 2017), Storsatsning på Stenö camping (31 augusti 2016), Satsar på Stenöveckan (20 maj 2016), Stenö storsatsar (11 maj 2016), Stenö camping satsar (24 februari 2016), Uppåt för Stenö camping (20 augusti 2015), Sjörövare tar över Stenö (12 augusti 2015), Stenö enda fyrstjärniga camping (29 juni 2014), Restaurangklart i Stenö (26 mars 2014), Stenö får havsbrygga (27 juni 2012), Rustning av Stenö camping (28 mars 2012), Stenö förlorar arrendator (25 oktober 2011), Ny arrendator på Stenö camping (2 april 2011) och Nakenbad i Stenö? (2 juni 2010).

Jörgen Bengtson
Foto: Söderhamns kommun