Sörfjärden får
restaurang i sommar

Klassudden i Sörfjärden, Gnarp, har haft en tom restaurang i flera år. I sommar öppnar den, för nu finns krögare till restaurangen, som har en av Hälsingekustens bästa lägen.

Restaurangen har stora glasväggar i tre väderstreck (bilden) och har väntat länge på att öppna, även om det dröjde tills i höstas innan byggnaden blev anslutet till kommunalt vatten och avlopp. Leif Berglin, som äger både restaurang och markområden i Sörfjärden, som han håller på att bebygga, kan nu göra verklighet av sin dröm.

Krögare blir Annika Höglund och Agneta Hedman, både från Sundsvall, som driver restaurangen En liten krog i Sundsvall. Den finns med i nya upplagan av White guide och kvalar därmed in som en av Sveriges bättre restauranger.

Restaurangen i Klasudden får passande nog namnet En liten sjökrog.

– Det finns ju redan bra fiskrestauranger längs Kustvägen , så det blir inte en profilering på fisk, även om det också ska finnas på menyn. Som på En liten krog, ska det finnas något för alla, säger Annika Höglund till Helahälsingland.se.

Agneta Hedman och Annika Höglund kommer att hyra restaurangbyggnaden. De vet inte när En liten sjökrog kommer att öppna, men sannolikt blir det i juni. De ser potential i restaurangen. Kustvägen från Lörudden till Mellanfjärden och vidare till Stocka har flera besöksmål. Närbelägna golfbanan och Sörfjärdens camping, som öppnar till sommaren, drar besökare. Och restaurangen i sig har förutsättningar att bli ett besöksmål.

– Det blir en sommarrestaurang, men vi vill ha företagsevemang runt jul och vi kommer att ha öppet för abonnemang. Det kan ju vara häftigt med en bröllopsmiddag medan höststormen piskar utanför fönstret, säger Annika Höglund till Helahälsingland.

Långvind.com har sedan sommaren 2012 haft 22 artiklar om Sörfjärden, varav flera om restaurangplanerna: Länsstyrelsen stoppar bostäder i Sörfjärden (15 november 2016), Sörfjärden får publika wc (5 januari 2016), Plan för Varpsand (27 november 2015),  ”Sörfjärden sommarpärla” (22 september 2015), Nytt tomtområde i Sörfjärden (25 juni 2015), Oenighet i Sörfjärden (19 februari 2015), Sörfjärden får strandnära tomter(15 oktober 2014), Nya tomtplaner i Sörfjärden (25 april 2014), Kolonilotter i Sörfjärden? (8 mars 2014), Klart med golf i Gnarp (3 mars 2014), Åter golf i Sörfjärden (22 februari 2014), Kommunal va till Sörfjärden (2 februari 2014), Fler tomter till Sörfjärden? (25 november 2013), Steg mot krog i Sörfjärden (13 maj 2013), Brukskapell blir föreningsägt? (15 april 2013), Ok från kommunerna (2 mars 2013), Ny krog på Hälsingekusten? (6 februari 2013), Sädesmagasin hotat (2 februari 2013), Kulturstig på nätet (30 januari 2013), Sörfjärden positiv (8 augusti 2012), Sörfjärden siktar (7 juli 2012) och Upprustad pir i Sörfjärden (4 juni 2012).

Text och foto:
Jörgen Bengtson